Tarana Burke

Tarana Burke är en kvinna jag verkligen beundrar. Vid det här laget hoppas jag att dom flesta vet att det var hon som skapade hashtagen metoo movement redan 2006 för att hjälpa andra utsatta men då blev det inte så stort. När Alyssa Milano började använda det 2016 spreds det fortare än kvikt och mängder av kända och okända människor mest kvinnor spred det vidare resten vet vi.

Vem är då Tarana Burke. Hon föddes 1973 i Bronx New York i en ganska fattig familj och blev våldtagen och sexuellt utnyttjad upprepade gånger. Hon är en aktivist sen 1989 och kämpar för kvinnors rättigheter .Det finns så mycket mer att skriva om denna fantastiska starka kvinna men jag nöjer mig här för nu

men glöm aldrig det var Tarana Burke som startade meetoo

thank you Tarana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *